Verkoudheid

Verkoudheid

Wat is het precies?

Uw apotheker gaan voor advies en producten die u helpen genezen. Een verkoudheid is een verzamelnaam voor alle soorten virale en bacteriële infecties van de luchtwegen. Neusverstopping, neusloop, keelinfectie, hoest al dan niet gepaard met koorts zijn veel voorkomende klachten. De meeste verkoudheden zijn beperkt in tijd en genezen spontaan.

Wist je dat?

Medicatie voor verkoudheden in 2 groepen worden opgedeeld. Enerzijds heb je producten die u tijdelijk comfort bezorgen, maar geen invloed hebben op de duur van het ziekteproces. Anderzijds heb je geneesmiddelen die u vlugger helpen genezen.

Wat kunnen we doen?

Neusspoelingen op basis van zoutoplossingen verwijderen bacteriën en virussen uit het lichaam. Bij groene of gele slijmen kan een antibioticum - neusspray extra ontsmetten. Een frequente neusspoeling vermijdt het uitzakken van de slijmen van de neus naar de longen. We zien 50 % minder hoestklachten of longinfecties na een neusverkoudheid... op voorwaarde dat u 4 - 8 x per dag de neus spoelt en reinigt!

Bij slijmen op de luchtwegen gaat de hoestreflex de slijmen uit de longen verwijderen. Stopzetten van de hoest is uit den boze omdat zo de slijmen in de longen blijven en de bacteriën zich in de slijmen kunnen ontwikkelen. Acetylcysteine en Carbocysteine gaan slijmen verdunnen en de longen beschermen. Verdunde slijmen worden gemakkelijk opgehoest en dit versnelt de genezing. Behandel 7 tot 10 dagen!

Pelargonium is een geregistreerd natuurlijk geneesmiddel. Het stimuleert de trilharen in de luchtwegen en verwijdert op een natuurlijke manier ingedroogde slijmen, bacteriën en virussen. 7 dagen behandelen geneest een droge irritatieve hoest of werkt perfect als nabehandeling bij een antibiotica kuur, wanneer de hoest langer als 7 dagen aanhoudt.

Beta-glucanen (en Echinacea) activeren uw weerstand en versnellen het genezingsproces. Voldoende actief vitamine D in het lichaam ondersteunt de weerstand en geeft tot 50% minder verkoudheden. Beide spelen een belangrijke rol in uw preventie tegen luchtwegklachten.

Voor meer comfort bij uw verkoudheid is het aanbod heel groot. Overleg met uw arts of apotheker welk geneesmiddel het best bij u past. Pijnstillers werken enkel bij pijn of koorts! De verhoging van de lichaamstemperatuur is nadelig voor een virus of bacterie. Koorts dus enkel verminderen als de temperatuur van het lichaam hoger is dan 38,5 °. Lichte koorts is te belangrijk in uw afweerproces.

Bij ernstige klachten, bij kinderen jonger dan 2 jaar en oudere personen steeds een dokter raadplegen !!!