Borstvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is een mooi en natuurlijk vervolg op zwangerschap en geboorte. Moedermelk bevat alle belangrijke voedings- en antistoffen die je baby nodig heeft om te groeien en zich verder te ontwikkelen. Moedermelk is ook steeds beschikbaar en op de juiste temperatuur.

Soms loopt de borstvoeding vanzelf, maar helaas is dit niet altijd het geval.  Informeer je daarom al tijdens de zwangerschap en laat je nadien goed ondersteunen, zowel door je eigen omgeving als door professionelen.  Een goede opstart is immers erg belangrijk  voor het verdere verloop van de borstvoeding. Het is geen overbodige luxe om je na het ontslag uit het ziekenhuis verder te laten begeleiden door een vroedvrouw en/of lactatiekundige aan huis, die je kan bijstaan met nuttige tips en tricks.

Wij kunnen je hier ook verder in ondersteunen met behulp van de borstvoedingsproducten van Medela.  Wij verhuren de professionele borstkolf Symphony, die uitermate geschikt is om een goede opstart te verzekeren, maar ook bij vele problemen soelaas kan brengen. Deze kolf imiteert het natuurlijke zuiggedrag van je baby aan de borst, via het 2-fasen systeem.  Wanneer je graag voor een langere periode borstvoeding wil geven, is het nuttig en voordeliger om over te gaan tot de aankoop van een eigen toestel. Medela biedt hiervoor verschillende toestellen aan naargelang de noden en omstandigheden, maar steeds uitgerust met het 2-fasen systeem (gele borstkolven).  Naast borstkolven heeft Medela een ruim aanbod toebehoren om de borstvoeding verder te ondersteunen.  Zo helpt het Calma voedingssysteem om je baby te laten drinken aan een flesje volgens dezelfde drinktechniek zoals hij geleerd heeft aan de borst. 

Vraag ons gerust advies over de verschillende mogelijkheden om de borstvoedingsperiode zo aangenaam mogelijk te maken voor zowel baby, ouders als omgeving!